May 7, 2008

Custom made Evening Bag- Personal project

This is my evening bag. Beli beg kosong masa Bonita Sales last month. So try2 jahit manik sebab masa tuh rasa tertanya, macam apakah akan terjadi kalau beg yang sangat kosong ni dihiasi manik2 .....so inilah hasil yang tak seberapa...
beberapa jarum telah terkorban semasa proses menyudahkan jahitan ini. Dan beberapa kali blur ...sbb tak boleh jahit sangat atas permukaan yang keras.....jari ku jugak tertikam dengan cara tak sengaja.....
Tapi ini memang boleh buat cuma kener amik pengalaman...

Baru ni semasa merayap di PKNS Shah Alam, terjumpa evening bag maroon berbunga macam nyonya style, so grab satu nak try jahit. Yang tuh dia punya surface ok sikit rasanya sbb ada span .....tak tahu lagi lah cemana outcome dia nanti......tunggulah yer sebab masih ada beberapa yang nak di siapkan segera...then baru boleh mulakan experiment tu......excited jugaklah .....

Buat pengetahuan semua, sekarang dah nak mula menjahit baju kurung, but buat masa ni akan jahit baju sendiri sampai excellent then baru akan ambil tempahan sekiranya ada. Dan buat masa sekarang tgh mengumpul kos untuk sebuah mesin jahit yang sederhana. Boleh buat jahit dengan sedikit advance sudah baik....
Buat permulaan katanya......Semoga akan berjaya...InsyaAllah....

2 comments:

Beauty&TheBeads said...

gujjob! :D
Salam Kenal & Salam Ramadhan

Mrs Grumble said...

Hai...beauty and beads...
Thanks for visiting...but ur beads job lagik lah cantik2 sangat....suka i tengok...kemas ...

Salam Ramadhan and salam kenal jugak...